skutberget

SKUTBERGET I KARLSTAD

Skutberget är beläget cirka 7 kilometer från Karlstad centrum och endast 1,5 km från Bomstadbaden Camping – och erbjuder aktiviteter för alla åldrar. På Skutberget finns det gott om lekplatser, naturstigar, vandringsleder och självklart plats för att bada under sommaren

Besök ett av Karlstad mest populära resmål – Skutberget

Förvisso har Bomstadbaden fullt med aktiviteter för alla åldrar, som kajak- och trampbåt-uthyrning. Men Skutberget har blivit ett av de mest populära resmålen i länet, och vi rekommenderar alla våra gäster att svänga förbi Skutberget någon gång under vistelsen på Bomstadbaden.

Ta en utflykt till Skutberget för att bada

Om du känner dig manad på att bege dig på en utflykt så är Skutberget det perfekta resmålet, med närhet till Karlstad och Bomstadbaden. 

Här finns en populär badplats med fina klippor, sandstränder och gräsytor för lek och solning. Det finns en stor strand vid den stora huvudparkeringen som är långgrund – perfekt för mindre barn eller badkrukan. Skutberget är även tillgänglighetsanpassat, vilket gör att du enkelt kan ta dig dig ner till vattnet med en ramp.

Högt & Lågt Klätterpark & Äventyrspark i Karlstad

Endast 2 km från Bomstadbaden Camping finns vackra Skutberget där Högt & lågt klätterpark i Karlstad öppnades sommaren 2020. I en vacker löv och barrskog smälter våra banor in och du får uppleva en ny känsla av att vara i skogen. Vår klätterpark består av fler olika höghöjdsbanor med ett brett urval av svårighetsgrader. Tack vare att vi har många banor kan du börja på din nivå och kan därefter utmana dig i din egen takt. Här skall barn och vuxna kunna ha lika roligt tillsammans, välkommen till en upplevelse utöver det vanliga. Kom och upplev äventyret! Läs mer på deras hemsida: https://hogtlagt.se/karlstad/

Vandringsleder och motionsspår

Oavsett om du är en van vandrare eller nybörjare så finns det spår för alla personligheter. Skutbergets motionsspår har dessutom blivit utsedd till Sveriges bästa.

Om andan faller in och du vill kasta dig ut på en av de längre vandringslederna finns en led som är 22 kilometer lång, med riktning mot Kil. Leden går förbi naturreservaten Sörmon och Högemon – vidare till Kils samhälle. Vill du istället snöra på dig löparskorna och springa i motionsspår finns det gott om alternativ.

Motionsspåren i Skutberget är placerade i vackra skogspartier, och ibland med utsikt över Vänern. Elljusspåren är mellan 800 meter och 5 kilometer. Det finns även ett icke-belysta löpspår som sträcker sig uppemot 10 kilometer. På Skutberget finns det även en motionscentral med möjlighet till ombyte och dusch. Denna är öppen för allmänheten och kostar inget.

Skidor på vintern på Skutberget

När sommarsäsongen är slut och vintern står annalkande är det dags för vintersäsong på Skutberget. Här finns det gott om fina skidspår bland skogarna – motionsspår på 7,5 och 10 kilometer. Även ett lite hårdare träningsspår på 10 kilometer. Dessutom spårar det ett flakare och lättare längdskidsspår på fotbollsplanerna som passar nybörjare eller för de som vill stav-träna. Detta spår är ca. 3 km långt.

0278
Populärt

RELAX

När vinterkylan tränger sig in mellan väggar och tak finns det väl inte mycket härligare än att slänga sig i en jacuzzi. Vår relax i Karlstad har öppet alla säsonger.

skutberget

SKUTBERGET I KARLSTAD

Skutberget är beläget cirka 7 kilometer från Karlstad centrum och endast 1,5 km från Bomstadbaden Camping – och erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

ch-lagupp-2016-219

ÄLGEN SWENS BARNKLUBB

Träffa älgen Swen, pyssla, kör 5-kamp eller bara häng med oss och ha en massa skoj på din semester.

Vanliga frågor
Har ni öppet köp?

Du har öppet köp i 24 timmar om det är mer än 7 dagar kvar till ankomst.

Ingår städningen i priset?

Stugan/campingtomten skall städas före avresa. I priset ingår inte städning men du kan köpa till vår städtjänst, det kostar 590:- för Eken, Aspen, Granen & Skogsgläntan 1, 790:- för Tallen och Villavagn samt Skogsgläntan 2 och 990:- för Strandstugorna (exkl sopor samt disk).

När blir min bokning bindande?

Bokningen blir bindande när du erhållit en bekräftelse på din bokning från oss. Den kan göras på olika sätt, skriftligen, via e-post eller genom ett bokningssystem på internet.

skutberget

SKUTBERGET I KARLSTAD

Skutberget är beläget cirka 7 kilometer från Karlstad centrum och endast 1,5 km från Bomstadbaden Camping – och erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

0278
Populärt

RELAX

När vinterkylan tränger sig in mellan väggar och tak finns det väl inte mycket härligare än att slänga sig i en jacuzzi. Vår relax i Karlstad har öppet alla säsonger.

img_5723

MULTIARENA

Vår multiarena är perfekt för de flesta bollsporter och är kostnadsfri för våra boendegäster.