musieum

MUSEUM

Gör ett besök på något av Karlstads trevliga museum.

Museum i Karlstad – detta får du inte missa

Det finns en rad med olika museer här i Värmland. Några av dem har speciella aktiviteter för barn – så ta med hela familjen. Gör din personliga turné mellan en rad olika kulturella sevärdheter här i Värmland. Konsthallarna uppdaterar ständigt sina utställningar med nya konstnärer och konstverk. Vilket gör att ett återbesök aldrig är tråkigt!

Värmlands museum

På Sandgrundsudden i centrala Karlstad finns Värmlands museum. Ett tiotal fasta utställningar finns att beskåda året runt. De leder dig genom 10 000 år av vår regionala historia. Allt från jägaråldern till månlandningen på 1960-talet. 

På konstavdelningen får du ta del av de främsta värmländska konstnärerna. Butiken i museet är välsorterad och erbjuder en rad med fina saker att köpa med sig hem.

Sandgrund

På Sandgrund kan du ta del av konstverk från Sveriges främsta akvarellmålare, Lars Lerin. Galleriet ligger centralt i Karlstad. Med jämna mellanrum bjuder konstnären in särskilda gäster som ställer ut sina egna konstverk.

Konsthallen invigdes 2012 och ligger i en byggnad ritad av arkitekten Uno Asplund.

Sveriges infanteribrigadmuseum

Brigadmuseet i Karlstad öppnades 2013. Det är ett upplevelsemuseum för alla åldrar.

En rad aktiviteter är knutna till museet som exempelvis skolprogram med guidad tur, kickoff-utmaningar, lekland, skjutsimulator och mycket mer.

På utställningarna får du känna och röra det mesta som finns tillgängligt.

Boka boende och besök museum i Karlstad

Kombinera din vistelse på Bomstabaden med att besöka ett eller flera museer här i Karlstad. Värmland är ett landskap fyllt med kultur. Och våra museum lyfter fram det allra bäst här i länet.

0278
Populärt

RELAX

När vinterkylan tränger sig in mellan väggar och tak finns det väl inte mycket härligare än att slänga sig i en jacuzzi. Vår relax i Karlstad har öppet alla säsonger.

0234

ÄVENTYRSGOLF & MINIGOLF

Utmana familjen eller vännerna i en runda äventyrsgolf eller på vår klassiska bangolf. Ni spelar självklart på båda banorna för priset. Vem vinner minigolfturneringen?

Vanliga frågor
Har ni öppetköp?

Du har öppet köp i 24 timmar om det är mer än 7 dagar kvar till ankomst.

Ingår städningen i priset?

Stugan/campingtomten skall städas före avresa. I priset ingår inte städning men du kan köpa till vår städtjänst, det kostar 590:- för Linden, Eken, Aspen, Granen & Skogsgläntan 1, 790:- för Tallen och Villavagn samt Skogsgläntan 2 och 990:- för Strandstugorna (exkl sopor samt disk).

När blir min bokning bindande?

Bokningen blir bindande när du erhållit en bekräftelse på din bokning från oss. Den kan göras på olika sätt, skriftligen, via e-post eller genom ett bokningssystem på internet.

Miljön, fräscht och välordnat, härligt bemötande av personalen!!
Från Booking.com
Riktigt bra upplägg med stugor osv denna tid på året i mars. Lugnt på dagen och kvällar/nätter. Lite avsides så inget trafikljud eller dylikt Relaxen var ett stort plus! Rekommenderar stark
Från Booking.com
Adam
Trevlig camping. Perfekt att komma till efter högsäsongen.
Från Google.com
Håkan Lundh
Det här är den bästa camping som vi varit på, rent å fint supertrevlig personal, väldigt lummigt och fint ligger campingen inlindad i en mycket fin och mycket gammal tallskog
Från Google.com
Björn Pettersson