mariebergsskogen50

MARIEBERGSSKOGEN I KARLSTAD

Det finns mängder av närliggande platser att utforska för dig som besökare Bomstadbaden. Ett av de populäraste resmålen är Mariebergsskogen – som är en stadspark i Karlstad.

Upplev Mariebergsskogen – en stadspark i Karlstad

Här finner du en rad med kulturbyggnader som flyttats till parken under 1900-talet. Det finns ett friluftsmuseum och teater. Friluftsteatern är faktiskt Sveriges äldsta med hela 966 sittplatser. I djurparken finns en rad med olika typer av djur som kor, getter och grisar. Du kan besöka djuren alla dagar – året om.

Upplev skogen i olika årstider

Årstidens skiftningar innebär helt nya omgivningar för Mariebergsskogen. Det spelar ingen roll om det är ruskväder i oktober eller vårens första, tveksamma soldagar i mars – det finns alltid någon form av aktivitet att ta del av i skogsområdet.

Sol och bad i Mariebergsskogen under sommaren

Sommartid innebär en mängd aktiviteter att ta del av i Mariebergsskogen. Barnen kan exempelvis gå på trollvandring i trollskogen. Men oroa dig inte, trollen är väldigt snälla! 

Badplatsen vid Mariebergsskogen har en sandstrand i söderläge – komplett med dusch och toaletter. När du har tillbringat en dag i vattnet och energinivåerna går på sparlåga finns det en rundturståg som åker runt skogen, varje dag. Upptäck enkelt och bekvämt naturen runtomkring. Utöver detta finns det en minigolfbana, som är öppen varje dag under sommaren.

Vinter i Mariebergsskogen med julmarknad

Även om snön yr och temperaturen stiger under nollan finns det goda skäl att besöka Mariebergsskogen även under vintermånaderna. Bland annat så finns det en julmarknad som äger rumt andra helgen i advent. Det har blivit lite av en tradition att besöka marknaden i december. Parken fylls med hantverk av olika slag, delikatesser och det anordnas flera olika aktiviteter för barnen.

Under vintern glaseras en isbana där du kan åka skridskor i Mariebergsskogen i takt till musik. Du kan antingen hyra skridskor på plats – eller ta med egna.

Höst och vår

Det är inte bara på våren och sommaren det händer saker i Mariebergsskogen. Även hösten och våren bjuder på flera olika evenemang. Förutom att ta del av den vackra naturen finns det tipspromenader, skattjakter, skollovsaktiviteter och mycket annat. Karlstads bästa valborgsfirande hittar du även i Mariebergsskogen – där vi tillsammans firar våren med körsång och brasa.

Oslagbar natur

I Mariebergsskogen finns ett så kallat naturum – som är ett centrum till ett naturområde där du kan få information kring de växter och djur som bebygger platsen innan du själv ger dig ut i naturen. 

Naturrummet i Mariebergsskogen har olika utställningar och guidningar, temakvällar och naturstigar. Du kan även få olika tips på utflyktsmål och vandringar. Det är över 100,000 besökare per år som är nyfikna på naturrummet – bli en av dem du med! 

Här finns också ett anrikt friluftsmuseum som funnits i Mariebergsskogen i snart 100 år. Packa med en matsäck och spendera dagen bland de olika gårdarna, stugorna och kvarnarna.

Enkelt att parkera vid Mariebergsskogen

Det finns en stor parkering i direkt anslutning till huvudentrén. Några av parkeringsplatserna är reserverade för personer med handikapptillstånd. I övrigt är hela parkeringen gratis för allmänheten, men tänk på att det kan bli mycket bilar under särskilda evenemang i skogen.

Du kan även ta båtbuss på sommaren – eller stadsbuss som stannar väldigt nära. Är det sommar och fint väder går det alldeles utmärkt att sätta sig på cykeln för att ta sig hit.

0278
Populärt

RELAX

När vinterkylan tränger sig in mellan väggar och tak finns det väl inte mycket härligare än att slänga sig i en jacuzzi. Vår relax i Karlstad har öppet alla säsonger.

skutberget

SKUTBERGET I KARLSTAD

Skutberget är beläget cirka 7 kilometer från Karlstad centrum och endast 1,5 km från Bomstadbaden Camping – och erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

ch-lagupp-2016-219

ÄLGEN SWENS BARNKLUBB

Träffa älgen Swen, pyssla, kör 5-kamp eller bara häng med oss och ha en massa skoj på din semester.

Vanliga frågor
Har ni öppet köp?

Du har öppet köp i 24 timmar om det är mer än 7 dagar kvar till ankomst.

Ingår städningen i priset?

Stugan/campingtomten skall städas före avresa. I priset ingår inte städning men du kan köpa till vår städtjänst, det kostar 590:- för Eken, Aspen, Granen & Skogsgläntan 1, 790:- för Tallen och Villavagn samt Skogsgläntan 2 och 990:- för Strandstugorna (exkl sopor samt disk).

När blir min bokning bindande?

Bokningen blir bindande när du erhållit en bekräftelse på din bokning från oss. Den kan göras på olika sätt, skriftligen, via e-post eller genom ett bokningssystem på internet.

skutberget

SKUTBERGET I KARLSTAD

Skutberget är beläget cirka 7 kilometer från Karlstad centrum och endast 1,5 km från Bomstadbaden Camping – och erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

0278
Populärt

RELAX

När vinterkylan tränger sig in mellan väggar och tak finns det väl inte mycket härligare än att slänga sig i en jacuzzi. Vår relax i Karlstad har öppet alla säsonger.

img_5723

MULTIARENA

Vår multiarena är perfekt för de flesta bollsporter och är kostnadsfri för våra boendegäster.