Lerin

KARLSTADS LARS LERIN

I Sandgrunds konsthall hänger konstverk skapade av Lars Lerin – en av nordens främsta akvarellkonstnärer.

Missa inte Lars Lerins Sandgrund när du besöker Bomstadbaden i Karlstad

Värmland är ett landskad fyllt till bredden med kultur. Allt från Selma Lagerlöf till Lars Lerin. Lerin är en av Sveriges absolut främsta konstnärer – och hans galleri Sandgrund finns i Karlstad.

När du besöker vår camping får du inte missa ett besök i konsthallen. I den ljusa och luftiga lokalen på udden i Karlstad hittar du Lars Lerins vackra tavlor. Det finns även en butik i konsthallen som säljer böcker. Passa även på att besöka det fina cafét som har en vacker utsikt över Klarälven.

Konsthallen är i ständig förändring

Visst vore det tråkigt i längden om samma konst visades år efter år? Lyckligtvis så är Sandgrund ett levande galleri där tavlorna hängs om ungefär en gång per år för att göra plats för all konst.

Det hör inte till ovanligheterna att så mycket som två tredjedelar av grundutställningen byts ut. Det är alltid värt att kika in i konsthallen när du besöker Karlstad för att upptäcka nya verk från Lars Lerin.

Om Lars Lerin

Lars Lerin är född 1954 i Munkfors. Han studerade vid Gerlesborgsskolan 1974-75 och vid Valands konsthögskola i Göteborg 1980-84. Lars Lerin räknas som en av Nordens främsta akvarellister  och har ställt ut i såväl samlings- som separatutställningar på gallerier och museer i Sverige, Danmark, Finland, Frankrike, Färöarna, Island, Norge, Tyskland, USA. Han är representerad i kommuner, landsting och på museer i såväl Sverige som Norge.

Lars har tilldelats Värmländska Akademiens Lagerlöv 2005, han valdes till Årets Värmlandsförfattare 2006 och är hedersdoktor vid Karlstad universitet, en titel han ärats med för sitt stora konstnärskap både som författare och bildkonstnär. Lars bok Naturlära har tilldelats Augustpriset 2014 i kategorin Årets svenska fackbok.

(Text och bild hämtad ifrån sandgrund.org)

Boka boende och besök Sandgrund

När du bor på campingen i Bomstadbaden får du inte glömma bort att besöka Sandgrund. 

Boka ditt boende på Bomstadbaden nedtill, och ta del av Värmlands rika kulturliv.

0278
Populärt

RELAX

När vinterkylan tränger sig in mellan väggar och tak finns det väl inte mycket härligare än att slänga sig i en jacuzzi. Vår relax i Karlstad har öppet alla säsonger.

skutberget

SKUTBERGET I KARLSTAD

Skutberget är beläget cirka 7 kilometer från Karlstad centrum och endast 1,5 km från Bomstadbaden Camping – och erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

ch-lagupp-2016-219

ÄLGEN SWENS BARNKLUBB

Träffa älgen Swen, pyssla, kör 5-kamp eller bara häng med oss och ha en massa skoj på din semester.

Vanliga frågor
Har ni öppet köp?

Du har öppet köp i 24 timmar om det är mer än 7 dagar kvar till ankomst.

Ingår städningen i priset?

Stugan/campingtomten skall städas före avresa. I priset ingår inte städning men du kan köpa till vår städtjänst, det kostar 590:- för Eken, Aspen, Granen & Skogsgläntan 1, 790:- för Tallen och Villavagn samt Skogsgläntan 2 och 990:- för Strandstugorna (exkl sopor samt disk).

När blir min bokning bindande?

Bokningen blir bindande när du erhållit en bekräftelse på din bokning från oss. Den kan göras på olika sätt, skriftligen, via e-post eller genom ett bokningssystem på internet.

skutberget

SKUTBERGET I KARLSTAD

Skutberget är beläget cirka 7 kilometer från Karlstad centrum och endast 1,5 km från Bomstadbaden Camping – och erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

0278
Populärt

RELAX

När vinterkylan tränger sig in mellan väggar och tak finns det väl inte mycket härligare än att slänga sig i en jacuzzi. Vår relax i Karlstad har öppet alla säsonger.

img_5723

MULTIARENA

Vår multiarena är perfekt för de flesta bollsporter och är kostnadsfri för våra boendegäster.