Barnsemester i Sverige: Allt för den perfekta resan


date_range Datum: 2024-03-20
reception@bomstadbaden.se

Karlstad blomstrar under sommaren och erbjuder en härlig blandning av aktiviteter för alla åldrar. Från solvarma bad och båtturer på Klarälven till kulturella utflykter och shopping på stan, finns det något för alla.

 

Njut av sol och bad

Bomstadbaden är den perfekta platsen att koppla av och njuta av sommaren. Här finner du en stor sandstrand, 300m, som vi även kallar för Värmlands Riviera. Massvis med lekyta för det små, och du kan sola på! Du kan hyra badkläder, handdukar och solstolar på plats.

Föredrar du naturbad? Karlstad har många fina badplatser runt om i kommunen. Skutberget är ett populärt område med badklippor, hopptorn och grillplatser. Mariebergsviken är en annan favorit med badplats, minigolf och lekplats.

Upplev Klarälven

En båttur på Klarälven är ett perfekt sätt att se Karlstad från en annan vinkel. Båtbussarna tar dig till olika destinationer, bland annat till Alsters herrgård, Hammarö och Karlstad CCC. Du kan även ta en tur med M/S Kung Carl, en ångbåt från 1890-talet.

Kultur och historia

Karlstad har ett rikt kulturliv med många museer och gallerier. Värmlands Museum berättar om Värmlands historia och kultur. Sandgrund Lars Lerin är en konsthall med verk av den berömda värmländska konstnären Lars Lerin. Brigade museum visar Sveriges militära historia från 1600-talet till idag.

För den shoppingintresserade finns det gott om butiker i Karlstad, både i centrum och på Bergvik köpcentrum. Här hittar du allt från små specialbutiker till stora varuhus.

Evenemang och festivaler

Under sommaren arrangeras många evenemang och festivaler i Karlstad. Karlstad Stadsfest är en stor gatufest med musik, dans och matförsäljning. Putte i Parken är en musikfestival med både svenska och internationella artister. 

Mat och dryck

I Karlstad finns det ett stort utbud av restauranger och caféer. Här kan du njuta av allt från husmanskost till internationella rätter. På sommaren kan du äta utomhus på många av uteserveringarna. Här finns också god öl från lokala bryggerier och äta fisk fångad direkt från Klarälven, den nästan bortglömda laxen.

Boende

I Karlstad finns det många olika boendealternativ, från hotell och vandrarhem till stugor och campingplatser. Bomstadbaden har stugor och campingplatser.

Vi hoppas att du får en härlig sommar i Karlstad!


Dela artikeln

Populära artiklar

img_5862

DEN ULTIMATA PACKLISTAN FÖR CAMPINGSEMESTERN

Campingsemester är en svensk tradition. Det är sedan gammalt. Men, hur ska du egentligen packa på bästa sätt inför resan? I denna artikel listar vi alla nödvändiga saker du behöver ta med dig när du åker ut och campar!